jueves, 23 de marzo de 2017

Problemes de matemàtiques

Bon dia.
Volia comentar-vos un tema que he pensat que hem d'enfrontar aquest darrer trimestre, per a aconseguir una millora de cara al futur.
Tot i que els alumnes de 1r d'ESO-A, no tenen excessives dificultats en matemàtiques, és cert que, històrica i estadísticament, a la gran majoria d'alumnes de tota l'ESO les va malament resoldre "problemes" de matemàtiques.
Lo curiós és que si les planteges ses qüestions com una conversa, la majoria ho pensa bé, però si ho han de llegir i resoldre, generalment s'embullen i se solen equivocar. I això pot passar a tots els cursos d'ESO, fins a 4t.
Per això he pensat posar dos o tres "problemes" de matemàtiques cada setmana, de distinta temàtica, corresponents al curs de 1r d'ESO, perquè els alumnes ho resolguin a casa. L'objectiu és l'esforç, que ho intentin per ells mateixos i que li perdin la por. No m'interessa gens que les duguin fets si les han copiat a algú altre o si les ho han fet altres persones (repàs, un adult, etc). Si no s'enfronten a la dificultat, no la venceran.
Per això, he pensat enviar-vos a voltros el full d'exercicis per correu electrònic o pel blog del Col·legi, cada setmana. No fa falta que s'imprimeixi, si qualcú no ho té bé per imprimir-ho, basta que copiin l'enunciat a un full per resoldre i entregar-lo el dilluns següent.
Crec que en 20-30 min hauria d'estar resolt. Si no ho saben fer, prefereixo que ho duguin sense fer, però rumiat i pensat, abans que les ho faci un altre o ho copiin. Ja ho he parlat amb ells i aquest divendres 24 entregaran el primer full de problemes resolts.
Som conscient de que això pareix un augment de deures de mates. Per a compensar-ho s'intentarà posar-ne menys dels corresponents al tema que estiguem estudiant en cada moment. Però crec interessant intentar millorar un aspecte que sol ser difícil per ells. I si ho milloram ara, probablement no tenguin massa dificultats més envant.
Perdonau el missatge tan llarg, però volia explicar-ho bé.
Res més. Gràcies per la vostra col.laboració.
Mercè

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.